Rapid Water Services

Innosieve Services maakt gebruik van de meest innovatieve en snelle methoden, Real-Time PCR en Sieve-ID diagnostiek.

Onze jarenlange kennis en expertise van rapid methods wordt gebruikt om snel betrouwbare resultaten te kunnen leveren ten behoeve van uw produktkwaliteit en efficiëntie in bedrijfsvoering.

Innosieve Services heeft voor verschillende microbiologische analyses van water monsters een Rapid Method beschikbaar. In de meeste gevallen kan een resultaat een dag na ontvangst al geleverd worden. In spoedgevallen kan er voor een aantal analyses zelfs op dezelfde dag van levering al resultaat geleverd worden. Dit is mogelijk in het geval van bepaling totaal kiemgetal en Legionella analyse.

 

 

 

Voorbeelden voor Rapid Analyses van watermonsters:

Legionella analyse; Same Day - Next Day Results

Analyse van watermonsters op aanwezigheid van Legionella is van overheidswege verplicht. In sommige gevallen is het van groot belang om snel resultaat te ontvangen, liefst nog dezelfde dag.

 

Sieve-ID Legionella: Met behulp van de Sieve-ID methode kan zelfs dezelfde dag nog een resultaat worden afgegeven met het aantal levende Legionella cellen in het geteste watermonster.

 

Real-Time PCR: Wilt u graag een test op basis van Real-Time PCR? Onze Real-time PCR detecteert alle Legionella spp. aan in uw watermonster en de resultaten kunnen de volgende dag al geleverd worden.

 

Wilt u een triple-test? De Rapid methods worden samen met een kweek volgens NEN-ISO6265 uitgevoerd. Hiermee verkrijgt u de meeste informatie van uw watermonster, inclusief een totaal kiemgetal bepaling.

 

 

Totaal kiemgetal; Same Day - Next Day Results

De aanwezigheid en hoeveelheid van levende bacteriën in een watermonster vertelt veel over de kwaliteit van het watermonster. In pharmaceutisch water mogen geen levende cellen aanwezig zijn, terwijl in tapwater het aantal cellen een maat kan zijn voor de kwaliteit van het water. De Sieve-ID totaal kiemgetal test maakt het mogelijk om het aantal levende bacteriën in het watermonster aan te tonen, indien gewenst zelfs dezelfde dag van levering.

 

Gevoeligheid: 1 bacterie per volume-eenheid (1-100 ml)

Specificiteit: alle levende bacteriën (ook gestresste en VBNC bacteriën)

Snelheid: resultaat kan dezelfde dag nog worden geleverd (mits aangevraagd)

 

 

Gisten en schimmelsporen; Same Day - Next Day Results

De aanwezigheid en hoeveelheid van levende sporen of gisten in een watermonster vertelt veel over de kwaliteit van het watermonster. De Sieve-ID diagnostiek maakt het mogelijk om het aantal levende gisten of schimmelsporen in het watermonster aan te tonen, indien gewenst zelfs dezelfde dag van levering.

 

Gevoeligheid: 1 spore / gistcel per volume-eenheid (1-100 ml)

Specificiteit: alle levende sporen / gistcellen

Snelheid: resultaat kan dezelfde dag nog worden geleverd (mits aangevraagd)

 

 

Conventionele analyses mbv kweek

Uiteraard voeren we ook de conventionele kweek analyses uit volgens NEN-ISO. De meest gangbare analyses hiervoor zijn Legionella (pn., pn. type 1, pn. type 2-14), Aeroob kiemgetal (22/36°C), Coliformen, Enterococcen, Escherichia coli, gisten en schimmels.

 

 

Terug naar vorige pagina